Magunkról

Sokan nem tudják, hogy a tánc a mozgás öröme mellett a helyes testtartás megtalálásában és megtartásában, a tanulási nehézségek leküzdésében, a koncentrációban a kreativitás kialakulásában illetve a koordinációs képességek fejlesztésében is segít.
Ha hagyjuk a gyermeket kötött formák között csapatban, de mégis szabadon mozogni, akkor megismeri saját testi képességeinek lehetőségeit, így növelhetjük önbizalmát és a csapatmunkában való részvételi fejlődését.

Óvodás és kisiskolás korú gyermekek a klasszikus balett és művészi torna alapjait tanulva vidám, táncos formában ismerhetik meg a tánc alaplépéseit, melynek lényege, a tartásjavítás, a harmonikus mozgás fejlesztése, a közösségbe való beilleszkedés.
9 éves kortól a tánctechnikák (jazz, karakter, modern) különféle sajátosságaival ismerkednek meg a tanítványok.
14 éves kortól a növendékek már kialakult stílusukhoz és tudásukhoz alkalmazkodva tanulják a különböző modern, kortárs és karakter tánctechnikákat.

Az iskolában tanító pedagógusoknak fontos, hogy a hozzánk járó gyerekek abban a heti 2 órában ne csak a tánc örömeit élvezzék, hanem részt vegyenek egy csapat munkájában, ahol mindenki egyforma, mindenki számít és azzal, hogy jelen van az órán erősíti csoportját és tartozhat valahova!
Versenyzőcsoportos növendékeink számos díjjal büszkélkedhetnek!
Több szervezet-, szövetség versenyén-, fesztiválján vettek már részt, volt hogy kevésbé sikeresen, volt hogy fantasztikus eredményekkel tértek haza, de a legfontosabb, hogy minden eredmény közelebb hozta egymáshoz Őket, ami tanárukként olyan élmény, hogy egyetlen díj se tudja felülmúlni!

A Cassandra TSE tanárai

Takács Zsuzsanna
nívódijas modern tánc pedagógus, elnök

Szili Vera
modern tánc pedagógus, alelnök