Bemutatkozás

 

Iskolánk 1996 óta foglalkozik a művészi- és karakter táncok oktatásával. Tanfolyamaink elsődleges célja a tánc és a mozgás szépségének felfedezése, a mozgás megszerettetése, a gyermekek csapatmunkára, együttműködésre nevelése.

Sokan nem tudják, hogy a tánc a mozgás öröme mellett a helyes testtartás megtalálásában és megtartásában, a tanulási nehézségek leküzdésében, a koncentrációs képesség, a kreativitás, illetve a koordinációs képességek fejlesztésében is segít.

Ha hagyjuk a gyermeket kötött formák között csapatban, de mégis szabadon mozogni, akkor megismeri testi képességeinek lehetőségeit, így növekszik az önbizalma és a közösség adta biztonság érzete.

Az ajánlott alsó korhatár 4 éves kor, felső korhatár mindaddig nincs, amíg a mozgás és a tánc örömöt, kellemes elfáradást és sikerélményt szerez.

Az óvodás és kisiskolás korú gyermekek a klasszikus balett és művészi torna alapjait tanulva vidám, táncos formában ismerhetik meg a tánc alaplépéseit, melynek lényege, a tartásjavítás, a harmonikus mozgás fejlesztése, a közösségbe való beilleszkedés.
9 éves kortól a tánctechnikák (jazz, karakter, modern) különféle sajátosságaival ismerkednek meg a tanítványok.
14 éves kortól a növendékek már kialakult stílusukhoz és tudásukhoz alkalmazkodva tanulják a különböző modern, kortárs és karakter tánctechnikákat.

Az iskolában tanító pedagógusoknak fontos, hogy a hozzánk járó gyerekek abban a heti pár órában ne csak a tánc örömeit élvezzék, hanem részt vegyenek egy csapat munkájában, ahol mindenki egyforma, mindenki számít és azzal, hogy jelen van az órán erősíti csoportját és tartozhat valahova!

Növendékeink számos díjjal büszkélkedhetnek! Több szervezet-, szövetség versenyén-, fesztiválján vettek már részt, volt hogy kevésbé sikeresen, volt hogy fantasztikus eredményekkel tértek haza, de a legfontosabb, hogy minden eredmény közelebb hozta Őket egymáshoz.